12 december 2011

Godaste julbaket.

Ikväll har jag gjort de godaste saffransskorporns som nu börjar bli en tradition för mig att baka. Egentligen ska dem helst torkas över natten men jag kan absolut inte hålla fingrarna borta från dessa godsaker.
Receptet är från leilas kokbok.
Ingredienser
100 g smör1 g saffran2 st ekologiska ägg1.5 dl strösocker5 dl vetemjöl1.5 tsk bakpulver1.5 dl hel sötmandelRåsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

1 kommentar:

  1. Tack för receptet hjärtat! Nu är jag inte så himla förtjust i saffran men det blir nog lite saffran på vårt julbord ändå. Du får gärna ta med dig några saffransskorpor till jul - om du har några kvar.
    Pussar ma

    SvaraRadera

Lämna gärna en tanke.